Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 20 червня 2013 р. № 333/18/99-13

Щодо застосування пропорційного розподілу при обчисленні середньоденної заробітної плати для розрахунку допомоги у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності

Департамент соціального страхування та партнерства на ваш лист від 22.05.2013 № 160 щодо застосування пропорційного розподілу при обчисленні середньоденної заробітної плати для розрахунку допомоги у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності повідомляє.

Механізм розрахунків із зазначеного питання, запропонований Міністерством праці та соціальної політики, зокрема листом від 14.09.2006 № 600/020/99-06, застосовується на теперішній час.

У випадку, якщо сума оплати праці (з урахуванням оплати відпустки) в місяці розрахункового періоду перевищує максимальну величину місячної заробітної плати, треба здійснити пропорційний розподіл заробітної плати, з якої сплачені страхові внески.

Якщо застрахована особа в розрахунковому періоді частину місяця перебувала у відпустці і сума оплати праці (з урахуванням оплати відпустки) менша максимальної величини (граничної суми) місячної заробітної плати, при обчисленні середньої заробітної плати для нарахування допомоги по тимчасовій непрацездатності включаються виплати за відпрацьовані дні без пропорційного розподілу.

Установлену Інструкцією про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженою постановою правління Пенсійного фонду України від 27.09.2010 № 21-5, черговість урахування виплат під час визначення максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, неможливо застосувати для пропорційного розподілу при обчисленні середньоденної заробітної плати для розрахунку допомоги у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, оскільки база нарахування єдиного внеску є більш широкою і включає виплати, які при розрахунку вищезазначеної допомоги не враховуються.


Директор департаменту
страхування та партнерства

О. ПОСТОЮК

Переглядів: 6514

Дата оновлення: 31.07.2013

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com